In de beginfase van zijn loopbaan was Tjerk als consultant en partner actief bij HayGroup met het ondersteunen van met name Europese multinationals bij het ontwikkelen van hun organisaties en bij het opzetten van vernieuwende programma’s gericht op het detecteren en ontwikkelen van talent en leiderschap.

Hij trad vervolgens bij één van zijn cliënten in dienst: Philips Electronics. Daar werd hij HR directeur van de Divisie Consumentenelectronica. Na enige jaren werd hij benoemd tot directeur HR van het gehele concern. Daar leidde hij een meerjarig programma om de HR functie van het concern op wereldniveau te brengen. Bij Philips was hij als lid van het Group Management Committee ten nauwste betrokken bij de leiding van de gehele onderneming.

Zijn volgende stap was Dubai waar hij HR directeur werd van de Majid Al Futtaim Group, een snelgroeiend familiebedrijf actief in detailhandel en hieraan gerelateerd onroerend goed in het Midden-Oosten.

Tjerk vertrok vervolgens naar Genève om de rol op zich te nemen van Chief Administrative Officer van STMicroelectronics, één van de toonaangevende Europese producenten van halfgeleiders met wereldwijde operaties. Hij was verantwoordelijk voor een aantal corporate functies, waaronder HR, juridische zaken, intellectueel eigendom en duurzame bedrijfsvoering.

De diversiteit aan bedrijfstakken en landen waar hij actief is geweest hebben Tjerk een rijk inzicht opgeleverd in het besturen van ondernemingen in sommige van de meest competitieve bedrijfstakken.

Hierdoor en doordat hij zelf als senior executive in de frontlinie van het leiderschap van multinationals heeft gestaan, krijgen zijn advisering en coaching natuurlijke diepgang, autoriteit en praktisch zakelijk nut.

Dit schilderij is voor Tjerk gemaakt in 1999 toen hij afscheid nam van zijn wereldwijde HR team bij Philips Consumer Electronics en HR leider van het Philips concern werd. Alle teamleden hebben eraan meegeschilderd. Het schilderij met de brug en de handen heeft hem sindsdien op zijn werkplekken vergezeld. Zijn logo is op het schilderij geinspireerd.